Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. κ. Παναγιώτη Δουφεξή

photo_efka_esee

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 τρέχοντος, συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργο Καρανίκα και στον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα, αποτέλεσαν κυρίως οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, η πρόταση αναστολής της μεταβίβασης των χρεών στο ΚΕΑΟ προς αναγκαστική είσπραξη, η ταχεία απονομή της σύνταξης, η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση του γραφειοκρατικού κόστους τόσο κατά την έκδοση της ηλεκτρονικής ασφαλιστικής ενημερότητας όσο και των υποβαλλόμενων προς διευθέτηση αιτημάτων των ασφαλισμένων κ.α.

Ο κ. Διοικητής άκουσε με προσοχή τις προτάσεις της ΕΣΕΕ, τονίζοντας και πάλι την πρόθεση του e-ΕΦΚΑ να σταθεί δίπλα στη δοκιμαζόμενη επιχειρηματικότητα και στο εμπόριο ειδικότερα και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ ότι θα εξετάσει τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου και θα υποστηρίξει την υλοποίησή τους.