Τηλεδιάσκεψη του νέου Προεδρείου της ΕΣΕΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

photo

Διάλογος για τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ

Την επιτάχυνση των απαντήσεων σε κρίσιμα αιτήματα του εμπορικού κόσμου δρομολόγησε η τηλεδιάσκεψη γνωριμίας του νέου Προεδρείου της ΕΣΕΕ, το οποίο εξελέγη μετά τις αρχαιρεσίες της 28ης Νοεμβρίου, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πάνος Τσακλόγλου, η Γεν. Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη και ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέλυσαν τους βασικούς άξονες των σχεδίων ανασυγκρότησης του ΕΦΚΑ και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καρανίκας και συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι κκ Σταύρος Καφούνης και Θεόδωρος Καπράλος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης, και τα μέλη του Προεδρείου κκ Χρήστος Μπλουγούρας, Κωνσταντίνος Μουζακίτης και Γεώργιος Βαγενάς.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέδειξε τη μεγάλη σημασία που έχει για το λιανεμπόριο η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων αυτοαπασχολουμένων εμπόρων και εργαζόμενων στον κλάδο και ζήτησε να υπάρξει συστηματική ενημέρωση και διαβούλευση του Υπουργείου με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου για το υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης.

Επίσης, εκ μέρους της ΕΣΕΕ τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  • Χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας σε αυτοαπασχολουμένους εμπόρους που νοσούν από COVID – 19
  • Εξάμηνη παράταση της προθεσμίας ένταξης στο ΓΕΜΗΟΕ, το νέο Μητρώο Εργοδοτικών Οργανώσεων
  • Λειτουργία του «Λευκού Μητρώου» Συνεπών Επιχειρηματιών»

Συμφωνήθηκε πως ο διάλογος και η συνεργασία Υπουργείου – ΕΣΕΕ για όλα τα θέματα θα συνεχιστεί στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα το επόμενο διάστημα.