Συνάντηση των Πρόεδρων των Κοινωνικών Εταίρων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

600800p528EDNmainIMG_1204

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στις 7 Σεπτεμβρίου, είχε κοινή συνάντηση με τους προέδρους των παραγωγικών φορέων. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πραγματική οικονομία, η αγορά, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοί του είναι αυτοί που έχουν δεχτεί τα πιο μεγάλα πλήγματα το τελευταίο επτάμηνο.

Μιλήσαμε εφ’ όλης της ύλης με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία, να ξαναζωντανέψει η αγορά. Η δεύτερη επείγουσα προτεραιότητα είναι η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας. Οικονομία και Αγορά χωρίς λεφτά δεν υπάρχουν. Μόνο με σταθερότητα δουλεύει η οικονομία. Μόνο με αξιοπιστία θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν δουλειές. Νέες δουλειές, καλύτερες δουλειές.

Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται η επιστράτευση όλων! Και αυτό συμφωνήσαμε σήμερα.

Είναι η ώρα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της σκληρής δουλειάς όλων για να πάμε μπροστά.

Σταθερότητα, συνεργασία, αξιοπιστία, επενδύσεις, δουλειές».

Στις συναντήσεις, που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχαν ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αιρετό μέλος του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Κ.Ε.Ε.Ε. & ΕΒΕΑ), κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κ. Θεόδωρο Φέσσα, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ), κ. Βασίλειο Κορκίδη, με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γεώργιο Καββαθά και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ανδρέα Ανδρεάδη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«…Ως εκπρόσωποι των μικρομεσαίων της αγοράς καλούμε όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να επιτευχθούν τα αυτονόητα και να βγει η Χώρα από την κρίση και την ύφεση. Εάν αποδείξουν με τις πράξεις τους ότι βάζουν την Ελλάδα πάνω από όλα, εμείς οι μικρομεσαίοι της αγοράς θα είμαστε δίπλα τους, αρωγοί και συμμέτοχοι, σε αυτήν την εθνική προσπάθεια. Τονίσαμε ότι δεν θέλουμε άλλες προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες που απέχουν πολύ τόσο από τα πραγματικά δεδομένα όσο και από την σκληρή αλήθεια. Θέλουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση στις δυσκολίες και κυρίως το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να εφαρμόσουμε, δημιουργώντας νέο χρήμα και νέες θέσεις εργασίας. Αντίπαλος της αγοράς είναι η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα και ως εκ τούτου απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η πολιτική σοβαρότητα και η οικονομική σταθερότητα. Ας καταλάβουν όλοι, ότι η ελληνική αγορά δεν θα ανοίξει εάν δεν κλείσουν οι κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου για μία τετραετία…».