Συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα

ESEE-Tsipras

Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με στόχο την παρουσίαση των σύνθετων και εντεινόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, Τομεάρχης Οικονομικών και ο κύριος Αλέξης Χαρίτσης Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Από πλευράς ΕΣΕΕ, συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι κκ. Σταύρος Καφούνης και Θοδωρής Καπράλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η οξεία ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις που πλήττουν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, εξελίξεις που επιφέρουν νέα όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα στους ισχυρούς και τους ευάλωτους της αγοράς, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε μειονεκτική θέση ύστερα από τη δεκαετή οικονομική κρίση και δύο χρόνια πανδημίας.

Από την ΕΣΕΕ επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη ενίσχυσης των χρηματοδοτικών εργαλείων προς τις ΜμΕ του Εμπορίου προκειμένου να μην καθυστερήσουν στο ψηφιακό μετασχηματισμό και την «πράσινη» μετάβαση, πεδία στα οποία θα κριθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.