Συνάντηση ΕΣΕΕ – «Ποταμιού» στα γραφεία της ΕΣΕE

600800p528EDNmainP1000965

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26 Αυγούστου 2015 συνάντηση του Προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη με τον Βουλευτή Β’ Αθηνών του «Ποταμιού» κ. Χάρη Θεοχάρη και το μέλος του «Ποταμιού» και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βλάση Χάρο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε τον κ. Θεοχάρη για τις δραματικές συνέπειες που θα έχουν οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στην βιωσιμότητα των Μμε επιχειρήσεων και υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο «τιμωρείται» η κερδοφορία και η μικρή επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο επείγον της διασφάλισης ρευστότητας στην αγορά, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την προώθηση του micro-financing και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Ο κ. Κορκίδης τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις Μμε επιχειρήσεις να δουλέψουν, να φέρουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι προϋπόθεση για την αποτελεσματική στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων αλλά και η ψηφιοποίηση πολλών λειτουργιών του Δημοσίου και τόνισε την αναγκαιότητα μίας Κυβέρνησης εθνικής ενότητας.