Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΣΕΕ στον Αλέξη Τσίπρα

600800p528EDNmainDSC_1434

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Αλέξη Τσίπρα για τη εκλογική του νίκη. Η αλλαγή στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό θα μπορούσε για τους μικρομεσαίους της αγοράς να σηματοδοτήσει την απαραίτητη «αλλαγή πλεύσης», εφόσον το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμοστεί άμεσα από το κυβερνητικό επιτελείο. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το εξής:

Κύριε Τσίπρα,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ και εγώ προσωπικά σας εκφράζουμε τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο κυβερνητικό έργο που αναλαμβάνετε.

Σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο που οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου ζουν σε ασφυκτικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί, η εκλογική νίκη σας αποκτά ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα. Εμείς, οι μικρομεσαίοι της αγοράς, που είμαστε το μεγαλύτερο κομμάτι της μεσαίας τάξης, έχουμε βιώσει τον πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης αλλά συνεχίζουμε να παλεύουμε καθημερινά για μια καλύτερη Ελλάδα. Για την  αγορά η επόμενη μέρα των εκλογών είναι μια ακόμα ημέρα με τις πολλές υποχρεώσεις και τα ίδια σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αφού το δίμηνο της προεκλογικής περιόδου ανέκοψε τις όποιες θετικές τάσεις που είχαν αναπτυχθεί για την αγορά και το εμπόριο το προηγούμενο διάστημα.

Βασικό αίτημά μας είναι ένα σαφές σχέδιο λύσεων για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την αγορά και τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα σχετικά με τη φορολογία, τη ρευστότητα, το ασφαλιστικό, την ανεργία, το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και την ασφάλεια των καταθέσεων. Το πρόγραμμα του «ΣΥΡΙΖΑ» όπως διατυπώθηκε στην ΔΕΘ, για την ελληνική επιχειρηματικότητα είναι ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο θα έχει αξία μόνο εάν εφαρμοστεί άμεσα από το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης.

Ο Έλληνες έμποροι ζητάμε από την Κυβέρνησή σας να στηρίξει τους μικρομεσαίους της αγοράς, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να δουλέψουμε, να παράξουμε και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας αλλά και προστιθέμενη αξία στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η πρόταξη ενός τέτοιου σχεδίου λύσεων στο κυβερνητικό σας έργο είναι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει ξανά κοινωνική δικαιοσύνη και διάλογος, συνεργασία και αλληλεγγύη, μέλλον και προοπτική προς όφελος όλων των παραγωγικών τάξεων της χώρας.

Με εκτίμηση
Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος ΕΣΕΕ