Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΣΕΕ με τον Πρεσβευτή της Αυστραλίας στην Αθήνα, John Griffin και τον Ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Άκη Σακελαρίου.

600800p528EDNmain1160photo

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πολιτική και οικονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που επηρεάζουν το πολιτικό τοπίο και βεβαίως στην κατάσταση που βρίσκεται η αγορά.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε τον Πρεσβευτή της Αυστραλίας στην Αθήνα για τις δραματικές συνέπειες που έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια και αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που βάλλονται από τις δυσμενείς συνθήκες, όπως επίσης και προτάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρεσβευτής της Αυστραλίας στην Αθήνα παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αυστραλίας που σχετίζονται με το καλό επιχειρηματικό περιβάλλον, τις καλές επιδόσεις της οικονομίας και του εμπορίου, ενώ υπογράμμισε επίσης και τα περιθώρια συνεργασίας με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Αυστραλία είναι η 12η χώρα με το υψηλότερο ΑΕΠ και η 5η χώρα με το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στον κόσμο, ενώ αποτελεί την 3η μεγαλύτερη αγορά στη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων. Προσέθεσε επίσης, ότι η οικονομία κατατάσσεται στην 14η θέση στην προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.