Μονόδρομος τα συνεργατικά σχήματα στις μικρομεσαίες

Photo Πρόεδρος ΕΣΕΕ

«Βλέπουμε αποκλιμάκωση στη φορολόγηση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε … περιμέναμε κι άλλα», είπε πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, μιλώντας στον ΟΤ στο περίπτερο της ΔΕΘ. Και για να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε ότι έχει ωριμάσει πλέον το θέμα της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος, έναν φόρο που τον χαρακτήρισε “όχι μόνο άδικο αλλά και παράλογο”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να καταργηθεί οτιδήποτε είχε σχέση με το μνημόνιο”.

Σε ερώτηση του ΟΤ σχετικά με τις συγχωνεύσεις και τα συνεργατικά σχήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε ότι απαιτούνται κι άλλα κίνητρα που πρέπει να δοθούν για τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων, καθώς οι ΜΜΕ αποτελούν τον βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό 85%.

Ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι μόνο ένα κίνητρο (σ.σ. συγχωνεύσεις) δεν αρκεί και ότι πρέπει να δοθούν κι άλλα κίνητρα ώστε να πειστούν οι οικογενειακές κατά βάση επιχειρήσεις να προβούν σε συνέργειες και να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτή τη φάση πλέον μόνοι μας. «Είναι μονόδρομος η συνεργασία», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο – 12/9/2021