Με σύνθημα «ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ» εγκαινιάστηκε το ΑΚΕ της Πάτρας

logopatra (1)

Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλη Κορκίδη και του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη εγκαινιάστηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) της Πάτρας. Στο ΑΚΕ συμμετέχουν 129 εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται εντός του μεγαλύτερου μέρους του κέντρου της πόλης, από Σαχτούρη έως Ζαΐμη και από Αγίου Ανδρέου έως Αλ. Υψηλάντου. Εκτείνονται, δηλαδή, σε όλο το πλάτος του εμπορικού κέντρου της πόλης και προσφέρουν το ίδιο ευρεία γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των καταναλωτών.
Στην επίσημη πρώτη παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος και ο Πρόεδρος της Oμοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος Ηλίας Παυλίδης.
Στόχος είναι να τονωθεί η αγορά, της Πάτρας και να δημιουργηθεί η πεποίθηση στους καταναλωτές ότι η πόλη στην οποία ζουν και εργάζονται δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από άλλες αγορές μεγαλύτερων πόλεων.
Όπως και στα άλλα τρία ΑΚΕ οι επιχειρήσεις θα προβάλλονται στο Διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει σχετική σήμανση στις βιτρίνες των καταστημάτων και στις εισόδους των δρόμων που αντιστοιχούν στο «χάρτη» του δικτύου του OpenMall, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το κέντρο του OpenMall, εκεί όπου υπάρχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, είναι το κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, το οποίο, μέσω του προγράμματος, απέκτησε ράμπες για ΑμεΑ, αλλά και ασανσέρ.
Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία του ΑΚΕ Πάτρας είναι η ειδική μέριμνα που λαμβάνεται και για τις ευπαθείς ομάδες, με τη χρήση του κώδικα Μπράιγ για παροχή πληροφοριών σε κάθε κατάστημα.
Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης.