Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ

1

«Ελεύθεροι πολιορκημένοι, δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες»

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζουν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων της αγοράς στo συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου στην οδό Μητροπόλεως, έξω από το κτίριο της ΕΣΕΕ.
Το συλλαλητήριο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία αφού συμμετείχαν χιλιάδες έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες από το σύνολο της επικράτειας. Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος κ. Γιώργος Ζωγράφος, ο Αντιπρόεδρος ΠΟΦΕΕ κ. Αντώνης Μουζάκης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Πέτρος Σκουληκίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μιχάλης Κιούσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών κ. Σταύρος Πέρρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αττικής κ. Γιώργος Σάμιος, ο πρόεδρος του σωματείου ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής κ. Μπάμπης Κωνσταντόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων κα Γεωργία Παπαδάκου. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Η σημερινή παρουσία τόσων εμπόρων και επαγγελματιών στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Αθήνας αλλά και σε αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κλάδος μας έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω». Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα. Όχι άλλη φορολογική ομηρεία! Όχι άλλο ασφαλιστικό αδιέξοδο!

Η ανταπόκριση όλης της χώρας στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και το κλείσιμο των καταστημάτων πλησίασε ποσοστά καθολικής συμμετοχής. Εξίσου μεγάλη απήχηση είχαν και οι κινητοποιήσεις και σε τοπικό επίπεδο όπως μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στην Έδεσσα, Λιβαδειά, στη Θήβα, καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για δυναμική συνέχιση των αιτημάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο, στέλνοντας ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα από τη σημερινή επιτυχή κινητοποίηση του ελληνικού εμπορίου σε όλη την Ελλάδα.

Επισυνάπτονται οι χαιρετισμοί των Προέδρων της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά

Αρχεία προς λήψη