Ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές (Cloud Computing)

600800p528EDNmain1056IMG_20150225_104805

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων UEAPME πραγματοποίησε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00 στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ),  ημερίδα ενημέρωσης με θέμα τις ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές νέφους (cloud computing).

Πρόκειται για μία νέα τεχνολογική δυνατότητα που προσφέρει την αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση δεδομένων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένους υπολογιστές, με πρόσβαση σε αυτά μέσω του διαδικτύου. Πρακτικά σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους και να τα διαχειρίζονται παντού, όπου υπάρχει διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επενδύουν κεφάλαια για την ανάπτυξη και διατήρηση εφαρμογών αποθήκευσης και διαχείρισης εντός της επιχείρησης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν επιχειρηματίες του εμπορικού κλάδου και χαιρέτησαν ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ και Αντιπρόεδρος της UEAPME και ο κ. Παναγιώτης Γκεζερλής, Πρόεδρος της GRECA (Greek eCommerce Association).

Τις κύριες εισηγήσεις της ημερίδας ανέλαβαν ο Δρ. Ιωάννης Σολδάτος  (UEAPME & Electronic Business Systems Ltd) – με θέματα «Εισαγωγή στις Τεχνολογίες Νέφους και την πρωτοβουλία Clouding SMEs» και «Τεχνολογίες Νέφους για ΜμεΕ: Καλές Πρακτικές, Ιστορίες Επιτυχίας και Συχνές Ερωτήσεις» και ο κ. Μάκης Μαγδαληνός  (Electronic Business Systems Ltd) – με θέματα «Συμπλήρωση Ερωτηματολογίων CloudingSMEs» και «Εργαλεία για ΜΜΕ».

Επισυνάπτονται ο χαιρετισμός του κ. Κορκίδη καθώς και ενημερωτικό σημείωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Cloud Computing.