Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα “Αρραγές μέτωπο για τη σωτηρία της Ελλάδος”

600800p528EDNmain1132(1089)

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η επομένη μέρα του Δημοψηφίσματος, βρίσκει την ελληνική αγορά με τα ίδια σοβαρά προβλήματα και ακόμα δυσκολότερες συνθήκες που πρέπει άμεσα να λυθούν. Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως προτιμήσεων και πολιτικής ταυτότητας, οφείλουμε να στηρίξουμε τη χώρα και να μην επιτρέψουμε έναν παράλογο και αδιέξοδο διχασμό. Πρέπει επιτέλους να βρούμε εκείνες τις πολλές ή λίγες κοινές αναφορές που κατ’ αρχάς μας ενώνουν και δεν μας διαιρούν. 
Για τους μικρομεσαίους του ελληνικού εμπορίου, ανεξάρτητα με το τελικό ποσοστό του «Ναι/Όχι», σημασία έχει να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις με πνεύμα ομόνοιας, σύμπνοιας κι ενότητας. Έξι χρόνια κρίσης μας εξάντλησαν, μας έφεραν στα όριά μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και δεν πρέπει να κάνουμε σε κανένα το χατίρι, να αλληλοφαγωθούμε. 

Εσείς ως Πρωθυπουργός, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς του τόπου, πρέπει να φτάσετε σε μία κοινή συνισταμένη, σε ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης, για να σώσετε τη χώρα και να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Εδώ και τώρα, μετά το δημοψήφισμα, απαιτείται περισσότερο από ποτέ ένα αρραγές μέτωπο από τις υγιείς δυνάμεις της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής αγοράς, εντός ενός αναμφίβολα ασφυκτικού πλαισίου. Η ζημιά που έχει γίνει με το κλείσιμο των τραπεζών είναι ανυπολόγιστη, αφού χάθηκε κάθε εμπορική πίστη. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο με δηλώσεις, που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προτείνουμε να καλέσετε άμεσα τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και να συμφωνήσετε μαζί μας, ένα κοινωνικό συμβόλαιο, πριν φύγετε για τις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτείτε με τους ευρωπαίους εταίρους τη σωτηρία της Χώρας μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ενισχύσετε τη θέση μας στην Ευρώπη και για να αποφύγετε τελικά τον ορατό κίνδυνο της χρεοκοπίας, της υφαρπαγής των καταθέσεων των νοικοκυραίων, της κατάρρευσης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της διεθνούς οικονομικής απομόνωσης.

Την ώρα που η αγορά δοκιμάζεται και η οικονομία βυθίζεται, ως Έλληνας προς Έλληνα, σας απευθύνω από καρδιάς ένα μήνυμα αγωνίας:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

«Αγνοήστε τις κομματικές φωνές και τις κραυγές σύγχυσης, σεβαστείτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, πάρτε προσωπικά την ευθύνη των αποφάσεων σας, πάση θυσία πηγαίνετε να σώσετε την πατρίδα από τη χρεοκοπία. Ως Έλληνας Πρωθυπουργός το οφείλετε στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στην επίτευξη μιας σωτήριας συμφωνίας υπέρ της χώρας μας».

Μετά τιμής
Βασίλης Κορκίδης