Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

Screenshot_2

Η παρούσα δυσμενής κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στον εμπορικό κόσμο. Η επιλογή του συγκεκριμένου χρόνου, ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου αλλά και την αυξημένη κίνηση στον κλάδο της κρουαζιέρας, που γεννούν μεγάλες προσδοκίες για οικονομική τόνωση, αλλά και με τη διοργάνωση της μεγαλύτερης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των «Ποσειδωνίων 2016», κρίνεται μάλλον λανθασμένη. Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας τα ζητούμενα είναι τρία:
α) η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και της εργασιακής ειρήνης,
β) η επιτάχυνση της μεταβατικής περιόδου των διαρθρωτικών αλλαγών και
γ) η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την προσέλκυση επενδύσεων.
Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα διαμαρτυρίας των Σωματείων των υπαλλήλων των λιμανιών αλλά και κατανόηση στην αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζόμενων της Χώρας, κρίνεται απαραίτητη η λύση της απεργίας και η έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών για την εξεύρεση μιας έντιμης λύσης.
Αν δεν βρεθεί άμεση λύση, που να ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης της αγοράς, είμαστε διατεθειμένοι ως κοινωνικοί εταίροι που εκπροσωπούμε το μικρομεσαίο εμπόριο και θέλουμε την επιβίωσή του, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά του ακόμη και με τα διαθέσιμα ένδικα μέσα. Οι μικρομεσαίοι έμποροι μετά τους οδικούς και σιδηροδρομικούς αποκλεισμούς είναι βέβαιο ότι δεν αντέχουν και θαλάσσιους αποκλεισμούς.