Το ελληνικό εμπόριο χαιρετίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν

esee_980x620-640×428

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών της με την πολιτική ηγεσία της χώρας και συγκεκριμένα με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά καθώς και με τον Πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Με την ευκαιρία αυτή, η ΕΣΕΕ υπέβαλε ολοκληρωμένο υπόμνημα θέσεων και προτάσεων για το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το οποίο εστάλη και στους Αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και επισυνάπτεται.

Η διοίκηση της ΕΣΕΕ είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να επαναφέρει τις τρεις προτάσεις της για την επιβίωση των μικρομεσαίων της αγοράς. Οι συναντήσεις αυτές έδειξαν ότι ναι μεν υπάρχει κατανόηση ως προς τα προβλήματα της αγοράς, ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμα για να γίνουν και το κυριότερο επιτέλους να υπάρξει σύμπνοια και πολιτική βούληση για την προώθηση των κατάλληλων λύσεων. Η ΕΣΕΕ ευελπιστεί ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη για όλους τους επιχειρηματίες και θα συνεχίσει να είναι παρούσα στις προκλήσεις της συγκυρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης χαιρετίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με την ευκαιρία τής επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και εκπροσωπώντας τον κόσμο του ελληνικού εμπορίου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλώνει ότι η ΕΣΕΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια εξόδου της χώρας μας από την κρίση και την επαναφορά της σε αναπτυξιακή τροχιά. Παρά το γεγονός ότι η ΕΣΕΕ δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνάντηση Ελληνικών και Γαλλικών επιχειρήσεων αλλά και θεσμικών εκπροσώπων της επιχειρηματικότητας παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, ίσως εξαιτίας του μεγέθους και της δραστηριότητας των επιχειρήσεων που συνοδεύουν τον Γάλλο Πρόεδρο, το Ελληνικό εμπόριο επικροτεί τη στρατηγικής σημασίας επίσκεψη στην Ελλάδα, ευελπιστώντας για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 82ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ