Συνάντηση του Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη

DSCN0047

Επί τάπητος οι ανάγκες επιχειρήσεων και ανέργων για ποιοτικά προγράμματα απασχόλησης

Με το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας με αντικείμενο της συνάντησης τα μείζονα ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τα οποία άπτονται της λειτουργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συζήτησης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ έθεσε τα εξής ζητήματα:

  • Εμβάθυνση συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ.
  • Ανάδειξη νέου τύπου προγραμμάτων προσαρμοσμένων στον τεχνολογικό/ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς με διασφάλιση της ποιότητάς τους.
  • Σύζευξη μεταξύ αγοράς και ΟΑΕΔ με συμβουλευτικό ρόλο των κοινωνικών εταίρων.
  • Απρόσκοπτη αποπληρωμή των προγραμμάτων του ΛΑΕΚ και επίλυση των προβλημάτων δυσλειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, προκειμένου να επιτυγχάνεται τόσο η μέγιστη αποτελεσματικότητα και απορροφητικότητα των προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης όσο και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους και τις επιχειρήσεις.