Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΣΕΕ με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

img-01

Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Βασίλη Κορκίδη, το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καρανίκα και τον Διευθυντή Αντώνη Μέγγουλη, με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη, με πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Η αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα και συζήτησε με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, τον Νίκο Καραθανασόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Θανάση Τζίμα, υπεύθυνο του Τμήματος ΕΒΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και εστίασε σε ορισμένες βραχυπρόθεσμες προτάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως η θεσμοθέτηση ειδικού “ακατάσχετου” λογαριασμού των επιχειρήσεων, το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργοδοτών στον ΟΕΕ και ο περιορισμός της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε επίσης στην προσφυγή της ΕΣΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και για τα προβλήματα συνέχισης της λειτουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφαλείας της Εργασίας, μετά την πρόσφατη αποχώρηση του ΣΕΒ. Αναφέρθηκε, ακόμα, στη σημασία διατήρησης του καθεστώτος της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και γενικότερα των συλλογικών συμβάσεων.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Μάκης Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική και ο ανταγωνισμός των μονοπωλιακών ομίλων, επιδεινώνουν τη θέση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρήσεων. Εστίασε στις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με τις ευλογίες του ΣΕΒ, καθώς και στις ευθύνες της ΝΔ που ζητά να επιταχυνθούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.

Ενημέρωσε την ΕΣΕΕ για τις θέσεις του ΚΚΕ, όπως για την κατάργηση των νόμων που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και το Ασφαλιστικό, για την φοροελάφρυνση των αυτοαπασχολούμενων και την αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης, αναφέρθηκε στη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και του ΣΕΒ, σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το δικαίωμα στην απεργία, τονίζοντας ότι ο κάθε φορέας θα κριθεί από τη στάση του σε αυτή την αποφασιστική αναμέτρηση.

Επανέλαβε την εναντίωση του ΚΚΕ στη σχεδιασμένη από τον ΣΕΒ διακοπή της λειτουργίας του ΕΛΙΝΥΑΕ.