Η ΕΣΕΕ εγκαινιάζει την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση

1bfa84ef598a6b1dedfd7f17d4c68e0c

Την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Καρανίκα με τον νέο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση.  Για το ελληνικό εμπόριο η συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι εκτός των άλλων είναι η πρώτη συνάντηση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Η ΕΣΕΕ προτίθεται να παρουσιάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο και γενικότερα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα η συνάντηση με τον κ. Υπουργό θα δώσει τη ευκαιρία για περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο των πρόσφατων προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στον τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, το Προεδρείο της ΕΣΕΕ θα θέσει προς συζήτηση τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά θέματα, όπως, μεταξύ άλλων, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού, το εργασιακό περιβάλλον, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το συνταξιοδοτικό και το δημογραφικό πρόβλημα.  Εκείνο, ωστόσο, που θέλει άμεσα ο εμπορικός κόσμος, είναι η ενεργοποίηση ενός παλαιότερου σχεδίου του κ. Βρούτση, του συστήματος «ΠΕΡΣΕΑΣ», που στο πλαίσιο ενός «λευκού μητρώου», θα καταγράφει όλους τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματίες και θα επιφυλάσσει μέτρα ελάφρυνσης γι’ αυτούς.

Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι η συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο βήμα ενός πολυμερούς διαλόγου ανάμεσα στο Υπουργείο και στον εμπορικό κόσμο, για τον σχεδιασμό και την από κοινού αντιμετώπιση του συνόλου των προκλήσεων που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον οι νέες συνθήκες στο εργασιακό και ασφαλιστικό περιβάλλον.