Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκα με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση

Πρόεδρος_ΕΣΕΕ_Γιώργος_Καρανίκας_Υφυπουργός_Ανάπτυξης_Νίκος_Παπαθάνασης

Στο επίκεντρο οι ενστάσεις των Εμπορικών Συλλόγων για το άνοιγμα της πλειονότητας των εμπορικών καταστημάτων στις 11 και όχι στις 4 Μαΐου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, με θέματα συζήτησης το επικείμενο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την απαιτούμενη διαδικασία για την επαναφορά της λειτουργίας της αγοράς στην κανονικότητα.

Στην παρατήρηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των Εμπορικών Συλλόγων για το γεγονός ότι, η πλειοψηφία των μικρών καταστημάτων δεν ανοίγει τελικά στις 4 Μαΐου και έτσι μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, ο κ. Υφυπουργός απάντησε ότι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης στηρίζεται στις ειδικότερες παραινέσεις και υποδείξεις των επιστημόνων λοιμωξιολόγων και στην ανάγκη να τηρηθούν κανόνες για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας.

Επιπλέον, ο κ. Καρανίκας τόνισε ότι, η επόμενη ημέρα για το λιανικό εμπόριο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και γεμάτη συσσωρευμένες υποχρεώσεις, ζητώντας την συμβολή του Υπουργείου Ανάπτυξης σε μία ζωτική και στοχευμένη ένεση ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε σχέση με τα ειδικότερα ωράρια των καταστημάτων που θα ισχύσουν από τις 4 Μαΐου, ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ ότι, πάντοτε εντός του εθνικού πλαισίου ωραρίου, τις ειδικότερες αποφάσεις για τα ισχύοντα στις κατά τόπους αγορές θα λάβουν οι τοπικοί Εμπορικοί Σύλλογοι.

Ο κ. Καρανίκας ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό ότι, η ΕΣΕΕ θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα, πρωτοβουλίες άμεσης και ουσιαστικής ενημέρωσης προς τους Εμπορικούς Συλλόγους, για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, προφύλαξης και υγιεινής στα καταστήματα, με σκοπό πάντοτε τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε πως οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των  μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων θα καταστήσουν τα εμπορικά καταστήματα τον πλέον ασφαλή τόπο για τις αγορές των καταναλωτών.