Περισσότερες δόσεις και Ακατάσχετο λογαριασμό, ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

ESEE_LOGO_NEW-01

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, στο Υπουργείο Οικονομικών, συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Η συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από το περιεχόμενο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν την επόμενη ημέρα, για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε από τον κ. Υπουργό:

  • Μετατροπή των δόσεων πληρωμής για το φετινό φόρο εισοδήματος από 3 διμηνιαίες σε 8 μηνιαίες, με αντίστοιχη έκπτωση τουλάχιστον 10% στην εφάπαξ καταβολή.
  • Επιμήκυνση σε βάθος χρόνου της εξόφλησης των οφειλών που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.
  • Στοχευμένες μειώσεις φόρων για τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.
  • Αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιμήκυνση της πάγιας ρύθμισης από 24 σε 48 δόσεις.
  • Ειδικό πακέτο μέτρων για το 40% των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουριστικό περιβάλλον και αναμένεται να πληγούν ιδιαίτερα μέσα στο φετινό καλοκαίρι.
  • Συμμετοχή των ατομικών επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό στην επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.
  • Θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
  • Επέκτασης της προστασίας των επιταγών με την εισαγωγή ενός μοντέλου άτοκης δανειοδότησης του εκδότη, η οποία θα κατευθύνεται στην εξόφληση του κομιστή.

Ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ ότι το Υπουργείο και η Κυβέρνηση συνολικά αντιλαμβάνονται τις ανάγκες που έχει η αγορά και ο επιχειρηματικός κόσμος, έχοντας μεταφέρει πλέον τις προτεραιότητές τους στην επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρότεινε και ο κ. Υφυπουργός δέχθηκε την δημιουργία ανοικτής γραμμής συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο και στην Συνομοσπονδία για τα συγκεκριμένα θέματα, με συνεχείς επαφές και ειλικρινή διάλογο για τις αναγκαίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.