Κοινή συνεδρίαση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

IMG_20190610_110927

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων και γόνιμος διάλογος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου στα Καμένα Βούρλα, στην κοινή συνεδρίαση του Προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Σαμαρά.

Η πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΣΕΕ να ακούσει από κοντά τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής μας, έδωσε την ευκαιρία να αναζητηθούν λύσεις πάνω στα πολλά επιμέρους τοπικά αλλά και στα μεγάλα προβλήματα, που είναι κοινά για τους έμπορους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες όλης της χώρας.

Ο κ. Καρανίκας τόνισε πως η Διοίκηση της ΕΣΕΕ εφαρμόζει στην πράξη την απόφασή της να υπάρχει συνεχώς ανοιχτός «δίαυλος» επικοινωνίας με τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών του ελληνικού εμπορίου, ως βασικού βραχίονα επαναφοράς της οικονομίας στο δρόμο της ανάπτυξης και της κανονικότητας. Υπογράμμισε πως η αύξηση της συσπείρωσης των εμπόρων γύρω από τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες αποτελεί βασική προϋπόθεση για ενδυνάμωση της «φωνής» της ΕΣΕΕ στις παρεμβάσεις της προς την Πολιτεία. Σημείωσε πως οι ρυθμίσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας στα επιχειρηματικά δάνεια και για τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έλαβαν σε μεγάλο βαθμό υπόψη τις προτάσεις της ΕΣΕΕ, αλλά, όπως είπε, ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται για όλα τα μεγάλα ζητήματα του εμπορίου.

Τα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ανατολικής Στερεάς είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν αναλυτικά, μεταξύ άλλων, στις υπέρμετρες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την απουσία ρευστότητας από τις τράπεζες και την μεγάλη «πληγή» του παρεμπορίου. O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Σαμαράς επεσήμανε πως πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, την ώρα που τόσο η φορολογική διοίκηση όσο και οι ελεγκτικές υπηρεσίες εξαντλούν σε αυτές την αυστηρότητά τους.

Ο κ. Καρανίκας τόνισε πως η Διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας θα λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις και τις προτάσεις των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών στο σχεδιασμό των επόμενων δράσεων της και σημείωσε πως τόσο το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ όσο και η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας είναι στη διάθεση τους για να προσφέρουν επιστημονική τεκμηρίωση στο έργο τους.