Η Ύψιστη Ακαδημαϊκή διάκριση του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ, κ. Βασίλη Κορκίδη

600800p528ednmaintei1

Ως ένδειξη ύψιστης τιμής για την απαράμιλλη προσφορά του στο επιχειρηματικό «γίγνεσθαι» και τη διαχρονική στήριξή του στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. & της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Β. Κορκίδη, από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Λ. Βρυζίδη, η ακαδημαϊκή διάκριση του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε τελετή που έλαβε χώρα, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς & Φαλήρου, κ. κ. Σεραφείμ, του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μητσοτάκη, του π. Προέδρου της Βουλής, κ. Δ. Σιούφα, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θ. Δρίτσα και πολλών άλλων επίσημων προσκεκλημένων.

Στον χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος ανέφερε: «το σύνθημα που χαρακτηρίζει τον κ. Β. Κορκίδη είναι το “επιχειρείν” μετ’ επιστημοσύνης, αλλά ταυτόχρονα και με ανθρωπιά. Στο πρόσωπό του βλέπουμε την αρετή, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, καθώς είναι πρωτεργάτης στις δράσεις φιλευσπλαχνίας. Εύχομαι, να είναι πάντα μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες και να αποβαίνει ένας φωτεινός φάρος ευγένειας και καλοσύνης για όλους μας».

«Πρόκειται για έναν σπουδαίο Πειραιώτη, έναν δραστήριο δημόσιο άνδρα, που αφήνει το στίγμα του στη δημόσια ζωή του τόπου μας» μνημόνευσε ο κ. Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «αγωνίζεται να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του, αποτελεί πρότυπο της υγιούς επιχειρηματικότητας, με στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, επηρεάζοντας ισχυρά και τους νέους ανθρώπους σε αυτή την κατεύθυνση».

Για την πολύχρονη σχέση τους και την άριστη συνεργασία τους στα πειραϊκά δρώμενα, έκανε λόγο ο κ. Θ. Δρίτσας, σημειώνοντας: «οι νέοι έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με σημαντικά προτάγματα του τιμώμενου, μεταξύ των οποίων είναι η κοινωνική ευαισθησία, οι ιδιαίτερες επιδόσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα, η αφοσίωση στο έργο του, η προσφορά στον τόπο, ο σεβασμός στην αμοιβαιότητα, η διάθεση συνεκτικότητας και η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων σε κάθε πρόβλημα».

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., κ. Λ. Βρυζίδης, ενώ το πολυσχιδές έργο του τιμώμενου παρουσίασε ο Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ιδρύματος, κ. Α. Σπυριδάκος. Ο Πρόεδρος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. τόνισε, μεταξύ άλλων: «η διάκριση αποτελεί επιστέγασμα των κοινών μας ενεργειών και δράσεων, όπως η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. Το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. πήρε άριστα στην αξιολόγηση, γιατί υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση με τις πειραϊκές επιχειρήσεις, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσουμε τα προγράμματά μας, καθιστώντας τα περισσότερο ανταγωνιστικά».

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε: «με τιμά ιδιαιτέρως, η απόφαση της Διοίκησης του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. να με αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα, αν και γνωρίζω ότι, υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι καθηγητές και επιχειρηματίες, που αξίζουν αυτό τον τίτλο, περισσότερο από εμένα. Ίσως, το σκεπτικό της Επιτροπής να ήταν ότι, θα εκτιμήσω δεόντως και θα τιμήσω αυτή τη διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας και υπόσχομαι να μην σας απογοητεύσω. Λένε ότι, αυτά που δίνεις μπορείς να μη τα θυμάσαι, αλλά αυτά που παίρνεις, δεν πρέπει να τα ξεχνάς. Τα συναισθήματα που μου δώσατε όλοι απόψε, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Τα θερμά και πολύ κολακευτικά σας λόγια είναι για εμένα μία τεράστια ηθική ικανοποίηση, αλλά και μία μεγάλη υποχρέωση να σας δικαιώσω στο μέλλον».

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απονομής των διπλωμάτων των αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών: «ΜΒΑ – Master in Business Administration», που διοργανώνεται από το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Π. και του Π.Μ.Σ. «Επιστήμη των Αποφάσεων με Πληροφοριακά Συστήματα», τίμησαν με την παρουσία τους οι κ .κ. : Ι. Πλακιωτάκης, Βουλευτής Λασιθίου Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών Ν.Δ., Γ. Γεννιά, Βουλευτής Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Ε. Καράκωστα, Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Μεγαλοοικονόμου, Βουλευτής Β΄ Πειραιά Ένωσης Κεντρώων, Μ. Μπεντενιώτης, π. Βουλευτής Α΄Πειραιά & Νήσων, Α. Νεράντζης, Βουλευτής Β΄ Πειραιά Ν.Δ., Χ. Λαμπρίδης, Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Τ. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά & Νήσων, Ε. Νταϊφά, Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού στο Δήμο Πειραιά, Κ. Μίχαλος, Πρόεδρος Κ.Ε.Ε.Ε & Ε.Β.Ε.Α., Γ. Καββαθάς, Πρόεδρος Γ.Σ.Β.Ε.Ε., Καπετάν Π. Τσάκος, Ιδρυτής της “Tsakos Group”, Χ. Σακελλαρίδου, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Ν. Πλατανησιώτης, Πρόεδρος ΙΣΑ,  Ν. Μανεσιώτης, Πρόεδρος ΕΣΠ, Γ. Μιχαηλίδης Πρόεδρος Σ.Ε.Α.Π., Ν. Μαυρίκος Πρόεδρος Π.Σ.Ε.Π.Ε, Ι. Χατζηθεοδοσίου Πρόεδρος Ε.Ε.Α., Γ. Μπενέτος Πρόεδρος Ε.Ε.Π., Π. Αγνιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Γ. Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Ι. Μαργαρώνης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων., Ν. Καραγεωργίου, Αντιπρόεδρος Σ.Β.Α.Π., Β. Ξυπολυτάς τομεάρχης παραγωγικών τάξεων της Ν.Δ., Πρόεδροι Ομοσπονδιών και Εμπορικών Συλλόγων, εκπρόσωποι πειραϊκών φορέων και συνταξιούχων εμπόρων, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, καθώς επίσης στελέχη και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. & του Ε.Β.Ε.Π. αλλά και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι του ελληνικού επιχειρείν.

Αρχεία προς λήψη