Συνάντηση του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη

600800p528EDNmain1154logo

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Αυγούστου 2016 συνάντηση ανάμεσα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλη Κορκίδη και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν στη Μμε επιχειρηματικότητα και στη νησιωτικότητα, της οποίας την κύρια ευθύνη έχει αναλάβει η Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε στον κ. Δραγασάκη τις τρεις προτάσεις που κατέθεσε η ΕΣΕΕ στην Ελληνική Κυβέρνηση ενόψει της ΔΕΘ οι οποίες αφορούν στη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού  «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» δημοσίου και λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, σε μία  βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και την ανάγκη υπογραφής μίας νέας συμφωνίας για την απασχόληση μεταξύ κοινωνικών εταίρων και Κυβέρνησης, η οποία να διέπεται από την αρχή της «επιδότησης της απασχόλησης αντί της ανεργίας. Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε στον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η ΕΣΕΕ στην αποδοχή αυτών των τριών προτάσεων τις οποίες και θεωρεί κρίσιμες για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εν συνεχεία παρουσίασε τις προτάσεις του για τη «νησιωτικότητα» δίνοντας έμφαση σε δύο σημεία: πρώτον στη δυνατότητα υλοποίησης στην πράξη του «μεταφορικού ισοδύναμου»• και δεύτερον στην αξιοποίηση των μαρίνων και των μικρών καρνάγιων σε διάφορα νησιά για την επισκευή διαφόρων ειδών πλοίων και σκαφών. Μάλιστα για το τελευταίο ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως παράγων τόνωσης της «ναυπηγοεπισκευής», έτσι ώστε η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά να στραφεί και σε πιο παραγωγικές δράσεις πέραν των τουριστικών. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη δράση που έχει αναλάβει το ΕΒΕΠ για την πιστοποίηση επαγγελμάτων που χάνονται – μεταξύ αυτών είναι και επαγγέλματα που σχετίζονται με τη «ναυπηγοεπισκευή».

Ο κ. Δραγασάκης από τη δική του πλευρά άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις της ΕΣΕΕ και δήλωσε τη στήριξή του στις ρυθμίσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για οικονομική δραστηριότητα και θα προσφέρουν δεύτερες ευκαιρίες σε Μμε εμπόρους και επιχειρηματίες. Ταυτόχρονα επανέλαβε την πάγια θέση του για την υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τους φορείς της κοινωνίας και τους δρώντες της αγοράς.

Αμφότερες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να προγραμματίσουν νέα συνάντηση για τη συζήτηση κοινών δράσεων και συνεργιών.