Συμμετοχή του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στο FORUM “Russia-Europe: Cooperation without frontiers

img_4315

O Πρόεδρος της ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης συμμετείχε στο FORUM “Russia-Europe: Cooperation without frontiers” που πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Ιουνίου 2017 στη Μόσχα. Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Forum, που παρευρέθηκαν Ρώσοι επιχειρηματίες αλλά και Ευρωπαίοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, ο κ. Κορκίδης παρουσίασε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σήμερα, η Ελληνική οικονομία, τις προοπτικές και τις επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται. Ειδικότερα, ανέλυσε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζουν ο κλάδος του εμπορίου, τα logistics, ο τουρισμός, ο κλάδος της ενέργειας, οι νέες τεχνολογίες, ο αγροδιατροφικός κλάδος και ο χώρος της υγείας και αφού παρέθεσε και τα αντίστοιχα στοιχεία προς τεκμηρίωση αυτών, κάλεσε τους Ρώσους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Κατά την ομιλία του, υπογράμμισε πως οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία μετρούν πάνω από δύο αιώνες, υπογραμμίζοντας ιστορικά γεγονότα κομβικής σημασίας, αλλά και τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών από το 1774 μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στους έξι κλάδους επενδυτικού ενδιαφέροντος που χαρακτηρίζονται ως “win-win investments”, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης:

  1. Εμπόριο και Μεταφορές:
  • Ελληνικά λιμάνια
  • Περιφερειακά Αεροδρόμια
  • Σιδηροδρομικά και Οδικά Δίκτυα
  • Κέντρα Logistics
  • Υποδομές συναρμολόγησης και διασφάλισης ποιότητας
  1. Τουρισμός
  2. Ενέργεια
  3. Τηλεπικοινωνίες
  4. Φαρμακευτικά προϊόντα
  5. Αγροτοδιατροφή

Στο τέλος της ομιλίας του υπογράμμισε πως σε πείσμα όλων η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση στηριζόμενη στο ανθρώπινο δυναμικό της και στις σχέσεις στέρεης φιλίας, όπως με τη Ρωσία.

Η  ΕΣΕΕ με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο χωρών σε επιχειρηματικό επίπεδο, την καθιέρωση αποτελεσματικής διαβούλευσης και ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών, την υποστήριξη επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ρωσικών και Ελληνικών ΜμΕ και την προετοιμασία έργων κοινού ενδιαφέροντος, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ένωση Επιχειρηματιών Μόσχας- The Moscow Entrepreneurs’ Association (MEA).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ κ. Κορκίδης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Ρωσία, κ. Ανδρέα Φρυγανά, με τον Πρόεδρο του Ρωσικού Οργανισμού ΜμΕ κ. Alexander Kalinin και με τον Γενικό Σύμβουλο Πρεσβείας της Ελλάδος στην Μόσχα κ. Ηλία Θανασά.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ομιλίας του και η παρουσίαση που έκανε στο FORUM “Russia-Europe: Cooperation without frontiers”.

 

Ομιλία Προέδρου

Παρουσίαση ΙΝΕΜΥ