Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

img_4064

Προς
Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Μοσχάτο

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη, έμαθα τον θάνατο του αγαπημένου σου πατέρα, του πρώην Πρωθυπουργού μας και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του ευπατρίδη της πολιτικής, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ομολογώ ότι, από χθες, η Ελλάδα είναι πολιτικά φτωχότερη, αφού η ζωντανή ιστορία  ενός αιώνα της χώρας μας, πέρασε στην αιωνιότητα.

Αναμφίβολα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα, ο τελευταίος από μία γενιά μεγάλων πολιτικών. Πιστός στην ευρωπαϊκή ιδέα, φιλελεύθερος, δεινός ρήτορας στη Βουλή, υπέρμαχος της συναίνεσης και της λήψης ορθών αποφάσεων, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, αλλά και οπαδός του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας πολιτικός, που επεδίωξε μεταρρυθμίσεις σε δύσκολες εποχές, καθώς από τη δεκαετία του ’90, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να «συρθεί» ο τόπος μας στο Δ.Ν.Τ., ζητώντας αναμόρφωση στην οικονομία. Άλλωστε, αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους, Έλληνες και ξένους, για τη διορατικότητά του, την ψυχραιμία του, το θάρρος του για τις δύσκολες πολιτικές αλήθειες και κυρίως για τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του, σχετικά με τον κίνδυνο από τα ελλείμματα και τον υπερβολικό δανεισμό της ελληνικής οικονομίας.

Με συγκίνηση, θα ήθελα, εκ μέρους όλων των μελών της οικογένειάς μου και ιδιαίτερα του πατέρα μου Σπύρου και προσωπικού φίλου του πατέρα σου, να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια, για την μεγάλη απώλεια του πατριάρχη της οικογένειάς σας.

Η καθιερωμένη συνάντηση του Αυγούστου στο σπίτι των Χανίων και οι πάντα ενδιαφέρουσες αναφορές-συμβουλές του Προέδρου, θα μου λείψουν πολύ. Όμως, να είσαι βέβαιος ότι όλοι θα τον θυμόμαστε πάντα για τη διαύγεια, τη φρεσκάδα και την οξύτητα του ελεύθερου πνεύματός του.

Με εκτίμηση και φιλία,
Βασίλης Κορκίδης