Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων, για τη σύναψη συμβάσεων έργου με δεκαπέντε (15) επιστημονικούς συνεργάτες – συντονιστές συμβουλευτικής

741600600p648ednmain1460he

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων, για τη σύναψη συμβάσεων έργου με δεκαπέντε (15) επιστημονικούς συνεργάτες – συντονιστές συμβουλευτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 2 «Αυτεπιστασία», των Πράξεων «Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου – 8Π, 3Π, 2Π» (κωδικοί ΟΠΣ: 496014, 496015, 496016), οι οποίες είναι ενταγμένες στο ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και υποψήφιες για ένταξη στο ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι Πράξεις συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων.

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), ως συνδικαιούχοι, ανέλαβαν την υλοποίηση των Πράξεων “Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους  νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου – 8π, 3π, 2π”, οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, είναι υποψήφιες προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων.

Οι Πράξεις “Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους  νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου – 8π, 3π, 2π” υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και αποσκοπούν στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου και στον εφοδιασμό τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον κλάδο. Τα θεματικά αντικείμενα στα οποία θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν οι ωφελούμενοι είναι:

  • Πωλητής Λιανικής
  • Εξωτερικός Πωλητής
  • Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου
  • Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης
  • Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser)
  • Υπάλληλος Γραφείου

Κάθε ωφελούμενος θα λάβει συμβουλευτική καθοδήγηση και θα παρακολουθήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης για ένα από τα παραπάνω θεματικά αντικείμενα.

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 380 ώρες (120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση). Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στις εξής διαδοχικές φάσεις:

Φάση Α: α’ μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών

Φάση Β: α’ μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 100 ωρών

Φάση Γ: β’ μέρος Θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 60 ωρών

Φάση Δ: β’ μέρος Πρακτικής άσκησης διάρκειας 160 ωρών

 

Η ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καλεί τους ενδιαφερόμενους επιστημονικούς συνεργάτες – συντονιστές συμβουλευτικής να υποβάλλουν προτάσεις συνεργασίας για την υποστήριξη της δράσης της συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων των Πράξεων.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά σε σφραγισμένο φάκελο,  ο οποίος να φέρει την ένδειξη:

Πρόταση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δεκαπέντε (15) επιστημονικούς συνεργάτες – συντονιστές συμβουλευτικής

Υποέργο 2 «Αυτεπιστασία» των Πράξεων: «Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους  νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου – 8π, 3π, 2π» (κωδικοί ΟΠΣ 496014, 496015, 496016)

Ο φάκελος θα πρέπει να κατατεθεί στην ΕΣΕΕ συστημένα ή εναλλακτικά με ταχυμεταφορά (courier) στην παρακάτω διεύθυνση:

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.),

Μητροπόλεως 42, T.Κ. 105 63, Αθήνα, 4ος όροφος (Γραμματεία Ε.Σ.Ε.Ε.)

Ο ως άνω φάκελος θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος (βλέπε Υπόδειγμα Α παρακάτω).
  2. Βιογραφικό σημείωμα (βλέπε Υπόδειγμα Β παρακάτω).
  3. Τα αποδεικτικά δικαιολογητικά, όπως ορίζονται στην παρ. 8 του πλήρους κειμένου της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (Πτυχίο, Έγγραφα Απόδειξης Εμπειρίας ή εναλλακτικά Υπεύθυνη Δήλωση για την Απόδειξη της Εμπειρίας βλέπε Υπόδειγμα Γ παρακάτω) .
  4. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο (απλή φωτοτυπία) πιστοποίησης πρόσθετων γνώσεων / προσόντων / εμπειρίας.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιέχονται στα ανωτέρω δικαιολογητικά θα τύχουν επεξεργασίας αποκλειστικά για το σκοπό της αξιολόγησης των προτάσεων των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2472/1997 για την «προστασία του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων».

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 (27/01/2017), και ώρα 15:00.

Προτάσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνονται δεκτές. Η σφραγίδα του ταχυδρομείου ή του courier αντίστοιχα αποτελεί απόδειξη της ημερομηνίας υποβολής της πρότασης.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον  κ. Αριστείδη Κωνσταντά (e-mail: akonstantas@esee.gr).

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης θα κοινοποιηθούν στο σύνολο των ενδιαφερομένων. Κατόπιν της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός 3 ημερών από την επόμενη της ημέρας κοινοποίησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι η Ε.Σ.Ε.Ε. δεν δεσμεύεται να αποδεχθεί κάποια από τις προτάσεις που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης. Η αποδοχή πρότασης και η σύναψη της σύμβασης ανήκει σε κάθε περίπτωση στη διακριτική ευχέρεια της ΕΣΕΕ την οποία ασκεί όταν και όπως θεωρεί αναγκαίο για την καλή εκτέλεση του ως άνω έργου.

Δείτε στα συνημμένα παρακάτω, το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (περιλαμβάνει στοιχεία για το αντικείμενο έργου, τα απαιτούμενα προσόντα ενδιαφερομένων, τα αποδεικτικά δικαιολογητικά, τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων των ενδιαφερομένων) και τα σχετικά Υποδείγματα Α, Β & Γ.

 

Αρχεία προς λήψη