Πρόλογος του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στο πρώτο τεύχος της ετήσιας οικονομικής έκδοσης του Ομίλου Trust με τίτλο: «The 500 Best Performers for 2015»

Αγαπητοί αναγνώστες,

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Όμιλος Trust σας παρουσιάζει για πρώτη χρονιά την οικονομική έκδοση «The 500 Best Performers for 2015», που στόχο έχει να ενισχύσει και να επιβραβεύσει τις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, κατάφεραν να ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους.

Το 2014 ήταν έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, καθώς μετά από έξι χρόνια παρατεταμένης ύφεσης, παρατηρήθηκε ανάσχεση της πτωτικής της πορείας και καταγραφή θετικού ρυθμού μεταβολής της οικονομικής δραστηριότητας της τάξης του 0,8%. Την ίδια χρονιά σημειώθηκε σταθεροποίηση της απασχόλησης και πρόσφατα τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2015 δείχνουν ότι αυτή αυξήθηκε κατά 2,4%, με τον κλάδο του εμπορίου να συγκεντρώνει την υψηλότερη αναλογία των εργαζόμενων νέων κάτω των 25 ετών σε σύγκριση με το σύνολο της οικονομίας. Μια απόδειξη, δηλαδή, ότι το εμπόριο αποτελεί πύλη εισόδου στην αγορά εργασίας διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή.

Το 2015 ήταν έτος των μεγάλων συνειδητοποιήσεων. Οι τριπλές κάλπες και η αποσταθεροποίηση που προκάλεσαν στην αγορά, το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε από τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις, τα capital controls, η Συμφωνία της 13ης Ιουλίου και η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, αποδεικνύουν για πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια, ότι μοναδικός δρόμος για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι αυτός της εθνικής προσπάθειας.

Οι επιχειρήσεις που ξεχώρισαν φέτος και συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση ενσαρκώνουν την επιχειρηματική αριστεία που συντίθεται από το όραμα που υπηρετείται με πάθος, συλλογική εργασία, συνεργατική κουλτούρα και κυρίως με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στην οικονομία και την κοινωνία. Η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά άψυχα brands, επιχειρήσεις που έχουν εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις, συνεχίζουν να επενδύουν, συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, καινοτομούν ή απαντούν στην κρίση με ευφυείς επιλογές. Απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους που είναι πίσω από αυτές, τις ομάδες εκείνες που εμπνέονται ακόμη και μέσα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αξιοποιούν με δημιουργικότητα νέες ιδέες και τις μετατρέπουν σε προστιθέμενη αξία και όφελος που διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Η πατρίδα μας χρειάζεται περισσότερους επιχειρηματίες, ανθρώπους με τη σπίθα της πρωτοβουλίας και την αποφασιστικότητα να δημιουργήσουν και να παραγάγουν εισοδήματα και εθνικό πλούτο.

Ως Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις για τη χρονιά που ακολουθεί και σας διαβεβαιώνω ότι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερη πίστη στην ανάκαμψη με γνώμονα να στηρίξουμε τη μικρομεσαία Ελληνική επιχείρηση με όλες μας τις δυνάμεις και να δώσουμε λύσεις εκεί που άλλοι βλέπουν αδιέξοδα.

 

 

Βασίλης Κορκίδης

Πρόεδρος ΕΣΕΕ

 

Πρόλογος του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στο πρώτο τεύχος της ετήσιας οικονομικής έκδοσης του Ομίλου Trust με τίτλο:

«The 500 Best Performers for 2015»