Δεκτά τα τρία προαπαιτούμενα της ΕΣΕΕ από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

600800p528ednmaindio_9217

Η ΕΣΕΕ σε όλη την περίοδο της κρίσης προσπαθεί με πείσμα και επιμονή, με συγκεκριμένες προτάσεις και λογικές λύσεις να συμβάλλει στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων των επιχειρήσεων. Με σταθερότητα και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, με στοιχεία και τεκμηρίωση, έχοντας ως στόχο την επιβίωση και την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό αλλά και προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς τρία προαπαιτούμενα επιβίωσης των ΜΜε. Οι τρεις συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα δώσουν διέξοδο σε σημαντικά προβλήματα της ελληνικής αγοράς, απτά αποτελέσματα στους στόχους της οικονομικής πολιτικής και βεβαίως ανάσα επιβίωσης στους ΜΜε, έγιναν βασικά σημεία αναφοράς στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ.

Η πρώτη πρόταση αφορά στη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» της επιχείρησης για πληρωμή υποχρεώσεων στο δημόσιο και άλλων λειτουργικών εξόδων με σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού από εισπράξεις με χρήση πλαστικού χρήματος και e-banking.

Η δεύτερη πρόταση αφορά σε μία βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ζητούμενο θα πρέπει να είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων απένταξης των οφειλετών που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016 καθώς και διάσωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι και 31/12/2017.

Η τρίτη πρόταση είναι η πάγια, πλέον, πρότασή μας για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικού χρόνου.

Η ΕΣΕΕ εύχεται η εφετινή ΔΕΘ να αποτελέσει ένα σημείο αφετηρίας για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην αγορά, γιατί τα περιθώρια για την ελληνική επιχειρηματικότητα στενεύουν και δεν επιτρέπεται περαιτέρω οπισθοδρόμηση ή στασιμότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης με την ευκαιρία των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΣΕΕ στη ΔΕΘ δήλωσε:

«Οι προτάσεις μας αυτές, τα τρία προαπαιτούμενα των μικρομεσαίων, που έθεσε η ΕΣΕΕ, έγιναν αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Κρατάμε τις δεσμεύσεις για «ακατάσχετο» επιχειρηματικό λογαριασμό, τη διατήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων και κυρίως το «πάγωμα» των ασφαλιστικών οφειλών. Ελπίζουμε βέβαια ότι πολύ σύντομα οι εξαγγελίες αυτές θα νομοθετηθούν και θα γίνουν πράξη, αφού βεβαίως γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές, μιας και η αγορά τις έχει ανάγκη…χθες».

Αρχεία προς λήψη