e-Ενημέρωση

Ενημερωτικό Σημείωμα ΕΣΕΕ για τα βασικά μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού 2017

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,0% του ΑΕΠ ή 3,69 δις € και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας 2,7% προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2017, που ψηφίστηκε στη Βουλή. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων έγκειται στη λήψη συνολικών πρόσθετων μέτρων ύψους 3,3 δις € στη διάρκεια του επόμενου έτους, προερχόμενων τόσο από την επιβολή νέων φόρων 2,46 δις € όσο και από τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό (περικοπή δαπανών), συνολικού δημοσιονομικού οφέλους 843 εκ. €.

«Πάγωμα» ΦΠΑ  και  δρομολογίων των πλοίων στα νησιά

«…Η ΕΣΕΕ αποτιμά καταρχάς ως θετική την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται το κύριο μεταναστευτικό ρεύμα (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, νησιά «άγονης γραμμής»). Είναι ενθαρρυντικό ότι, έστω και με αυτό τον τρόπο, αναγνωρίζεται η προσπάθεια των νησιωτών μας για την υποδοχή των προσφυγικών ροών και η μεγάλη πίεση που έχουν δεχθεί οι οικονομίες αυτών των περιοχών.

Επιστολή ΕΣΕΕ προς ΥΠ.ΟΙΚ. για τις προωθούμενες από πλευράς Ε.Ε. φορολογικές μεταρρυθμίσεις στήριξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και των διαδικτυακών επιχειρήσεων

Με δεδομένο ότι η φορολογία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΣΕΕ να συμβάλει στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σας καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις που θα καταστήσουν ευκολότερες τις αγοραπωλησίες προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου για καταναλωτές και επιχειρήσεις (κυρίως ΜμΕ & νεοφυείς).

Η ΕΣΕΕ κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την «ανθεκτικότητα» του παρεμπορίου τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συντονισμένη αντιμετώπιση του φαινομένου διακίνησης προϊόντων παραποίησης, απομίμησης και πειρατείας και των παρενεργειών που αυτό συνεπάγεται, αν και έχει επανειλημμένως αναδειχθεί ως ζήτημα μείζονος σημασίας από την ΕΣΕΕ, αλλά και από διεθνείς φορείς και οργανισμούς, δεν έχει μέχρι στιγμής τελεσφορήσει. Μάλιστα σε μία προσπάθεια αποτύπωσης κάποιων βασικών χαρακτηριστικών της εν λόγω τάσης, η EUROPOL σε συνεργασία με το Γραφείο Εναρμόνισης με την Εσωτερική Αγορά/Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (Office for Harmonization in the Internal Market/EUIPO), δημοσίευσαν έρευνα για τα προϊόντα απομίμησης, με έτος αναφοράς το 2015.

Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κατά την συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου 2016, με την συμμετοχή και των Προέδρων των Εμπορικών Ομοσπονδιών από όλη την Ελλάδα, ασχολήθηκε εκτεταμένα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εμπόριο και η κοινωνία γενικότερα εν μέσω της κρίσης, της ύφεσης, της οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχώς καθυστερούμενης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές και ενόψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της 8ης Δεκεμβρίου 2016, ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι:

Copyright © Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, All rights reserved.